Meditaties in vrouwelijkheid

De lessen meditaties-in-vrouwelijkheid zijn een verzameling meditaties die afgestemd zijn op het lichaam en de kwaliteiten van vrouwen. Voor vrouwen die hun innerlijke krachten verder willen ontwikkelen. Voor vrouwen die beseffen dat meditatie hen al vaak aangeleerd is geworden vanuit een mannelijke visie (kluizenaars en monniken die hartstocht, emotie en seksualiteit hadden afgezworen, guru’s die zich toespitsten op verlicht worden etc.) een visie die misschien niet zo goed meer past bij moderne vrouwen. Vrouwelijkheid is eerder vanuit ‘voelen’ te benaderen dan vanuit ‘doen’. Vrouwelijkheid legt meer nadruk op ‘leven in zegeningen‘ dan ‘leven in discipline’. De meditatietechnieken in mijn lessen zijn een aanmoediging voor vrouwen om een sterke, liefdevolle houding aan te nemen. Deze meditaties houden rekening met de vrouwelijke cyclus, in verwachting (willen) zijn, mogelijke zwangerschapsonderbreking en ook met de overgang en de menopauze. Je krijgt de mogelijkheid om je aangeboren gevoeligheid als vrouw in te zetten om je meditaties krachtiger te maken. Om je hart te voeden. Het zijn meditatieve ervaringen waaruit je heel en echt naar buiten komt en waaruit je inspiratie krijgt om op je best te zijn.  In vrouwelijkheid!

het hier en nu is meer dan nagenieten van de voorpret *volgens Loesje*

De grondige oefeningen brengen je gaandeweg het volgende resultaat:

  • “zelfverzorging, ja, zelfverzorging kan ik wel gebruiken”
  • “ik heb tijd gemààkt om te mediteren…nu kan ik ook beginnen met tevreden te zijn over mezelf”
  • “mijn adem is zó zacht, hij verfrist me, hij vervult me”
  • “mm…ik moet er straks nog aan denken die dringende mail te sturen, en bij de post te stoppen…het is al goed, eerst even een minuutje nemen om mijn dag in te delen, dan kan ik me daarna ontspannen…en nu? wat heb ík nodig? wat is voor vandààg mijn doel en intentie? kalmte en koestering! ja, ik kan ook voelen dat er nog een zee van tijd is…mijn adem kalmeert me als een helende balsem…ik ga er spontaan van glimlachen…ik voel mijn hart meer en meer open gaan…en vanuit dit genoegen overzie ik mijn dag…en ik neem mee: mijn hartelijke glimlach”
  • “ik wordt hier helemaal opgewekt van, dan kan ik ook beter het heft in eigen handen nemen, en daarvan groeit mijn zelfvertrouwen”

 

error: Je kan deze inhoud niet copiëren